Møt vår dyktige intern: Ole-Christian

Vi er så heldige å få lov til å låne interaksjonsdesigneren Ole-Christian Kjelstad i 7 uker frem mot sommeren. Ole-Christian er utdannet grafisk designer og studerer nå interaksjonsdesign ved Høyskolen i Kristiania.

Vi ønsket å bli enda bedre kjent med Ole-Christian, så vi stilte han ett par spørsmål.

Hei Ole-Christian, kan ikke du fortelle litt kort om deg selv?
Det kan jeg selvfølgelig. Jeg er utdannet grafisk designer ved Høyskolen Kristiania, og studerer interaksjonsdesign ved samme skole. Etter grafisk design studiet ble jeg plukket opp av Lab3, der jeg jobbet med kunder som BUA, Markedsføringsforeningen i Oslo, og Kreativt Forum for å nevne noen. Har også ved noen anledninger vært innleid av Kitchen Reklamebyrå som freelance designer, før jeg startet interaksjonsstudie.

Så kult! Du har jo allerede rukket å gjøre masse spennende før du er ferdig med studiet! Hvordan ble du egentlig interessert i produktutvikling? Interessen for teknologi, design, og kommunikasjon kommer av at jeg alltid har vært nysgjerrig på hvordan ulike ting fungerer, og hvorfor de gjør det. Etter som tiden gikk ble det veldig klart at det var design jeg ville studere.

Men hvorfor bestemte du deg for å gå fra grafisk design til interaksjonsdesign?
Interaksjonsdesign startet jeg på i da jeg så at designet gikk på bekosting av manglende kode-ferdigheter. Jeg ønsket å lage kule ting uten unødvendige kompromisser, da bestemte jeg meg for at det kunne være lurt å også kunne kode sammen med design.

Vi synes det er superkult å ha Ole-Christian her disse ukene og vi får nyte godt av hans kunnskaper. Han fikk også bryne seg på Norse teambuilding på Escape room forrige uke. (og fikk muligens se en litt annen side av noen av oss (les: det litt for overlegne vinnerlaget)).