Hopp til hovedinnholdet
Om oss

Marius er i praksis hos Norse - fra hjemmekontoret

Hver vår har vi i Norse studenter i praksis hos oss. Læringen man får ut av å jobbe praktisk med teorien man lærer på studiet er verdifull - ikke bare for praktikanten, men også for oss i Norse som får den ferskeste kunnskapen inn hos oss. De siste 8 ukene har vi vært så heldige å ha Marius som praktikant i rollen som Frontend-utvikler, og i denne bloggposten får du innblikk i hans erfaringer etter en litt annerledes praksisperiode.

Fra praksisen fra hjemmekontoret mitt, hvor jeg har skrevet utallige kodelinjer


Mitt navn er Marius Aleksander Sletten, er 25 år og studerer Interaksjonsdesign ved Fagskolen Kristiania. Uttrykket Interaksjonsdesign er for mange kanskje litt fjernt, men veldig kort innebærer det å skape systemer som er enkle å bruke. Dette passet perfekt for meg, fordi for å oppnå dette må man ha litt kjennskap til både menneskets psykologi, men også hvordan teknologien bak løsningene fungerer.

Utdanningen er veldig praktisk vinklet, slik at den best mulig samsvarer med hvordan det er å jobbe ute i bransjen. Grunnen til dette er at man skal være rustet og klar for hverdagen etter studiet, men også at man hele tiden er “up to date” i en bransje som endres nærmest månedlig. I tillegg er det lagt opp slik at man skal ut i praksis i 2 måneder mot slutten av studiet, og det var slik jeg endte opp her i Norse.

Annerledes praksis under koronakrisen

I forkant av praksisperioden var det mye som skulle på plass. På studiet mitt er vi selv ansvarlige for å finne en praksisplass, og dette kan være en stressende prosess. Heldigvis gjorde Norse denne prosessen mindre stressende for meg, og innen en time hadde jeg fått svar på mailen jeg sendte og intervju var avtalt.

Hos Norse fikk jeg praksisplass som frontend-utvikler og ikke interaksjonsdesigner, noe som gjorde meg ganske nervøs. Likevel er det den tekniske retningen jeg ønsker å gå innen faget mitt, så det var bare å kaste seg i det.

De aller første dagene var naturlig nok litt skumle, men bare etter noen dager følte jeg at jeg var en del av “gjengen”. Det skulle vise seg å være bra, fordi etter en og en halv uke med praksis kom koronatiltakene. Tiltakene snudde hele praksisen på hodet og jeg skulle herved fullføre resten hjemmefra i form av hjemmekontor. Ikke optimalt, men da måtte jeg gjøre det beste ut av situasjonen.

I løpet av den første halvannen uken var jeg allerede godt i gang med mitt første prosjekt. Dette gjorde overgangen til hjemmekontor lettere enn forventet og jeg hadde kontinuerlig noe å gjøre. Hvis jeg lurte på noe var det alltid noen å spørre på Slack og hver onsdag hadde jeg en intern sync med min mentor i Norse, som hjalp meg og svarte på spørsmål jeg måtte ha. Daglig har vi også virtuell, felles lunsj som gjorde meg bedre kjent med kollegaene mine.

Hva sitter jeg igjen med etter en litt annerledes praksisperiode?

Jeg skulle naturligvis ønsket meg en “vanlig” praksisperiode hvor jeg kunne møtt opp på kontoret daglig. På forhånd hørte man jo av flere at praksisperioden lærte dem utrolig mye, men da koronatiltakene kom ble jeg usikker på om dette kom til å gjelde for meg også. Likevel sitter jeg igjen med utrolig mye mer enn på forhånd antatt.

Tidligere nevnte jeg at studiet er lagt opp veldig praktisk, derfor hadde jeg mange forventninger til hvordan ting ble gjort i bransjen. Underveis var jeg med på mange møter og noe jeg så gjentatte ganger var fokus på å forstå brukeren. Fra et faglig synspunkt gjør dette meg veldig glad, fordi det er så utrolig viktig for å lage gjennomførte løsninger. Å ha noe som visuelt ser veldig bra ut hjelper lite hvis ingen orker å bruke det. Noe som er lett å glemme som designer.

Begge senior Front-end utviklerne var veldig imøtekommende og ga meg gode svar på spørsmålene jeg stilte. For meg skapte dette trygghet og jeg følte at ingen spørsmål var for dumme. Innenfor Front-end utvikling har man verktøy og rammeverk man bruker for å utvikle løsninger. At man kunne velge hvilke utifra hva som passer best til prosjektet syntes jeg var betryggende og viktig. Det gjør at man ikke blir låst til å jobbe med teknologi som egentlig ikke passer til prosjektet.

Tre spennende prosjekter jeg jobbet med under praksisperioden

1. Shuffleboard Leaderboard

Første dag på jobb fikk jeg innblikk i hva jeg skulle utvikle under praksisperioden. Utover det fikk jeg frie tøyler på valg av teknologi og rekkefølge. Resultatet ble 3 prosjekter som tok i bruk ulik teknologi innen Front-end utvikling og som gjorde at jeg lærte mye nytt. Shuffleboard Leaderboard var mitt første prosjekt. Det skulle utvikles et leaderboard slik at de ansatte hadde en visuell indikasjon på deres shuffleboard-ferdigheter. Underveis støtte jeg på flere små problemer, men ingen som jeg ikke fikk løst.

Skjermbilde fra løsningen jeg laget til Shuffleboard

2. "Kjøkkenboten Julie"

Juliebot var mitt andre prosjekt. Min oppgave var å implementere kjøkkenukeoversikten inn i en eksisterende Slack-bot som sa ifra når kaffetrakter og oppvaskmaskin var ferdig. Dette for å automatisere denne prosessen og gjøre det mindre sannsynlig at kjøkkenukeansvarlig glemmer det. Idéen var et resultat av en av faggruppene i Norse, hvor det ble eksperimentert med Disruptive Technologies sine sensorer. Eksperimentet kan du lese mer om her.

Her kan du se hvordan kjøkkenboten sender ut meldinger i Slack

3. Relato

Relato var mitt siste prosjekt. Idéen er en app som har som formål å knytte sterkere relasjoner på tvers av generasjoner i familien. Dette var en idé som oppstod internt i Norse gjennom deres fagrupper, så da fikk jeg noen tidlige utkast som jeg brukte noe som heter React Native til å utvikle.

Mock-up av appen Relato som jeg jobbet med under praksisperioden

Utallige kodelinjer og mye ny læring

To måneder med hjemmekontor-praksis er over, og det har gått veldig fort. Til sammen har jeg skrevet utrolig mange linjer kode og slettet enda fler. Jeg har vært innom mange områder innen Front-end utvikling og lært så utrolig mye. Selv om situasjonen er som den er fikk jeg god oppfølging og følte jeg ble passet på. Så; tusen takk for en vellykket praksis!


Muligheter i Norse

I Norse vil vi både være med å utvikle og samtidig lære av fremtidens digitale superstjerner. Kan du tenke deg å utvikle deg som intern i et faglig sterkt miljø? Sjekk ut karrieresidene våre eller send oss en mail på karriere@norse.co.